Untitled Page
Forum > Osobne financije > Kako početi gdje krenuti? > Pizzerija
Stranica 1 od 2 1||
01.06.2007. 12:24
chbr2a
korisnik od: 01.06.2007.
lokacija:
broj poruka: 5
lijep pozdrav.
ja i moj prijatelj studiramo na fakultetu za hot. i turistički menadžment u opatiji.

obadvojica smo ugostitelji s iskustvom. on ima iskustvo kao picmajstor a ja u hladnim predjelima.

na jesen ja i on mislimo otvoriti piceriju iz našeg stana. imati ćemo samo dostavu (skuterom) i igrom slučajeva smo dobili "KRUŠNU PEĆ" za neke sitne novce (već smo je kupili). tako da se je stvar već službeno pokrenula.

Ono pitanje koje ja vama postavljam je na koji način doći do kupaca, budući da smo mi samo broj telefona, bez lokala, bez ičega,... neznamo na koji način potući bezobraznu konkurenciju...

što se tiče konkurencije, tu smo u dosta nezgodnom slučaju. nema ih puno, uglavnom su svi skupi (pizza oko 40kn) i vrlooo kvalitetni.
mi pucamo na rušenje cjena (cjena koje su realnije), i na kvalitetu. ja i moj partner posjedujemo zaista znanje da možemo konkurirati njima u svakome pogledu. bilo kvalitetnom, bilo ponudom, bilo čime...

jedini je strah od nesupjeha, jer jedino želimo uspjeti i nakon par godina otvoriti pravi restoran! osmijeh

Lijep pozdrav.
Offline
01.06.2007. 14:06
ninaeluena
korisnik od: 17.05.2007.
lokacija:
broj poruka: 20
Moram te razočarati ali za dostavu hrane trebaš dozvolu. Mora se spremati u određenim uvjetima, ne možeš nešto skuhati "na cesti" i prodati. Mislim možeš ali ne smiješ.
Ne moraš biti ti kriv, ali zlu ne trebalo netko se otruje, krene se odakle su to dobili, a ti nemaš nikakvih papira, dozvola?
Ja vjerujem da ste vas dvojica dobri majstori, ali ipak, ne igrajte se time.
Offline
01.06.2007. 14:30
chbr2a
korisnik od: 01.06.2007.
lokacija:
broj poruka: 5
otruju se ljudi hranom i iz objekata koji imaju sve moguće dozvole, sve uvjete zadovloljene,...
posao u ilegali nikada nije bio dugoročni plan, već neki način "kako lakše početi".
to sve što ti kažeš to stoji, ali na koji način onda sve to ishoditi...???

mi smo mislili da bi možda mogli otvoriti pokretni ugostiteljski objekt, i na shemu toga to tako rješavati.

reci ako imaš bolju ideju...
Offline
01.06.2007. 18:22
virtus
korisnik od: 16.03.2007.
lokacija:
broj poruka: 243
U Osijeku se to rješava nekim catering šemama. Otvoriš catering , imaš peć, telefon, možeš biti i u garaži ako odgovara tehničkim uvjetima. Znam da nisu zahtjevni što se toga tiče , da je potreban mali prostor doslovno 10-tak m2 može i u sklopu kuće. Tako nešto raditi na crno je malo besmisleno i razmišljati. U interesu ti je da što više ljudi zna za tebe kako bi imao više konzumenata, a sa druge strane sa svakom osobom koja čuje za tebe povećava se mogućnost da ti neka inspekcija zakuca na vrata.

Otovori odmah obrt i kreni raditi legalno. Bacaj letke, daj nagrade, tiskaj koju majicu da se vidi tvoj br. telefona.

http://www.lifecoach.hr
Offline
01.06.2007. 18:43
chbr2a
korisnik od: 01.06.2007.
lokacija:
broj poruka: 5
u svakom slučaju je zaključak da treba raditi legalno osmijeh
u biti, barem pokušati raditi legalno.
ja sam razmišljao o sljedećem. otvoriti catering i na svakom računu umjesto proizvoda naplaćivati prijevoz koji je u biti cjena proizvoda, samo što se drugčije fakturira.

u najboljoj želji koju imam, ne možemo o raditi u potpunosti legalno. zašto? ne zato što nećemo, već zato što ne možemo. prva stvar je ta da kuća/garaža/stan nije na mjestu koje je moje, već to moram iznajmiti. u istom mjestu mislim i živjeti a na taj način mislim uštediti novce.
sumnjam da bi mi s tim uvjetima koje im mogu ponuditi itko dao dozvolu.

samo pokušavamo smisliti način na koji možemo pokrenuti vlastiti posao jer su nam novci ograničeni, vrlo ograničeni. a i nije neka mudrolija to napraviti ako imaš novaca, što u našem slučaju nije slučaj.

ako netko zna rješenje koje nam može pomoći, neka kaže,... namigni
lijep pozdrav.
Offline
01.06.2007. 19:10
virtus
korisnik od: 16.03.2007.
lokacija:
broj poruka: 243
u vlastiti posao možeš uložiti dvije stvari: novac i trud, idealno bi bilo i jedno i drugo u kvalitetnim omjerima. Pošto novaca nemate, ostaje vam da se trudite.

Moje je mišljenje da ako krenete bez novaca ali sa željom i trudite se , puno su veće šanse da uspijete nego da imate novce i mislite da se s tim sve može i ne trudite se dovoljno.

http://www.lifecoach.hr
Offline
14.06.2007. 22:02
Fidelio
korisnik od: 14.03.2007.
lokacija:
broj poruka: 358
Ja bih vam iznajmio lokal osmijeh ali ste daleko ...štetaplačem
Offline
24.08.2007. 16:15
nina70
korisnik od: 24.08.2007.
lokacija:
broj poruka: 1
Mislim da je bolje da se trudite max.oko faksa i da manje lupate praznu slamu .Ja sam isto iz Opatije i vjeruj mi da bih vas sanitarna insp.pojela,obavila nuzdu i pustila vodu a vas dva bi bez obruca za spasavanje plivala po govnima.Ulazite trud u fax.čekić po glavi
Offline
24.08.2007. 22:57
Anton
korisnik od: 24.04.2007.
lokacija:
broj poruka: 130
[quote=nina70]
...obruca za spasavanje plivala po govnima...

Pa da i jesi iz Opatije, taj gaf o OBRUCU I GOVNIMA si nisi smio dozvoliti, malo vise tolerancije i pozitivnih misli.:beelj

... samo pokušavamo smisliti način na koji možemo pokrenuti vlastiti posao

Pozdrav i puno uspjeha. A da pokusate u dogovoru sa jednim od vlasnika vec postojecih pizzerija? Kada biznis krene evo mene kod Vasbravo
Offline
25.08.2007. 00:28
RX-9
korisnik od: 21.08.2007.
lokacija: Zagreb
broj poruka: 115
Prvo sastavi solidan plan pa tek onda u akciju. Dakle točka pokrića, marketing, nabava, dostava i sl.
Offline
Stranica 1 od 2 1||

ANKETA

Podržavate li velike kazne za rad na crno? (rad u fušu)
Rezultati

KALKULATOR ZA OBRAČUN KAMATE NA KAMATU

Početni kapital (u kn)
Mjesečne uplate (u kn)
Godišnja kamata/prinos (%)
Broj godina investiranja