Untitled Page
Forum > imam NOVAC > Komentari članaka > Zatvoreni investicijski fondovi
Komentari na:  Zatvoreni investicijski fondovi
21.05.2008. 22:37
pripadnik
korisnik od: 03.09.2007.
lokacija:
broj poruka: 22
Fin članak.meksikanac

No, bila je jedna dvojba na drugom forumu: veli tko može znati da nekretninski ZIF neće uzeti nekog podmitljivog procjenitelja, pa da mu ovaj "frizira"procjenu, pa mi svi mislimo da nama dioničarima cvatu ruže, kadli ono...jao?

80% novca zarađuje 20% populacije, Vilfredo Pareto
Offline
25.09.2008. 16:30
jakex101
korisnik od: 25.09.2008.
lokacija:
broj poruka: 1
Sto se tice rizika ulaganja, zatvoreni fondovi su definitivno rizicniji, ali zato i interesantniji. Naime, prvo imate dva direktna izvora rizika: NAV i cijena. U otvorenom fondu imate same jedan direktan izvor rizika: cijena = NAV. Naprimjer, zamislite zatvoreni dionicki fond koji investira u zemlje istocne Azije, a dionice mu se kupuju i prodaju na London Stock Exchange. NAV ce biti izlozen trzisnim promjenama u istocnoj Aziji, dok ce cijena jednim dijelom biti vezana uz to isto (barem bi trebalo tako biti!), a drugim djelom promjenama na Londonskom trzistu.

Naravno, dvojni rizik postoji cak i kada se dionice prodaju i kupuju na istom mjestu gdje fond i investira. Taj dodatni rizik, koji se nalazi u cijeni a naziva noise-trader rizikom, je zapravo velikim djelom i uzrok diskonta/ premija.

Jos jedna razlika u rizicnim profilima zatvorenih i otvorenih investicijskih fondova je ta da se zatvoreni mogu koristiti kreditima pri investiranju.
U tim slucajevima, NAV zatvorenog fonda ovisit ce i o odnosu vlastitog (equity) i tudjeg novca, kao i naravno o kretanju dionica u koje investira. Dakle, radi financijske poluge povecan je moguci uspon, ali i pad fonda, sto ga cini rizicnijim.
Offline
08.08.2017. 11:55
fedrickpow
korisnik od: 08.08.2017.
lokacija:
broj poruka: 5
Zdravo,
Ovo je obavijestiti javnost da je gospodin Fedrick Power, renomirani zajmodavac za osobni zajam, otvorio financijske mogućnosti za sve koji trebaju financijsku pomoć. Trebate li trenutačni zajam za brisanje duga ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Jeste li ikada odbijali od banaka i drugih financijskih agencija? Samo zato što smo ovdje za sve vaše financijske probleme. Mi pružamo kamatnu stopu od 2% javnosti, tvrtke i zajednice na jasan i lako razumljiv način, ove odredbe i uvjete. Nije potrebno provjeriti kredit, 100% zajamčeno.
Pošaljite nam e-poštu na: (fedrickpowerloanfirm926@gmail.com)
Offline

ANKETA

Podržavate li velike kazne za rad na crno? (rad u fušu)
Rezultati

KALKULATOR ZA OBRAČUN KAMATE NA KAMATU

Početni kapital (u kn)
Mjesečne uplate (u kn)
Godišnja kamata/prinos (%)
Broj godina investiranja