Biti poduzetnik je dovoljno teško, a još je teže kada morate sami istraživati i sakupljati informacije za koje niste ni znali da postoje ili saznate tako da platite kaznu. Izabrali smo 21 temu koje pokrivaju najčešća pitanja poduzetnika. Seminar je napravljen tako da u jednom danu naučite sve “sitnice” koje će Vam olakšati vođenje tvrtke i smanjiti mogućnosti grešaka i potencijalnih kazni.

Iz sadržaja:

1. Kako izvući novac iz tvrtke – legalno i jednostavno

2. Troškovi reprezentacije – koga možete počastiti večerom, kome i koliko možete dati poslovni poklon?

3. Zaposlenik=direktor=vlasnik? Kao poduzetnik najvjerojatnije ćete biti u sve tri funkcije. Jako je važno znati prava i obveze svake od njih.

4. Porez na dodanu vrijednost (PDV) – da li ući odmah u sustav PDV-a ili ne, kako to sve funkcionira u praksi i zašto moramo platiti PDV iako nama još nisu platili?

5. Pozajmice tvrtki i obrnuto

6. Kako zaposliti ili otpustiti radnika – većina poslodavca gubi na sudu u sporu s radnicima samo zato jer ne slijede procedure prilikom otpuštanja radnika.

7. Korištenje privatnog automobila u poslovne svrhe i obrnuto – koju sve dokumentaciju morate voditi kako ne biste imali probelma u poreznom nadzoru.

8. Obračun plaće, neoporezivi iznosi koje možete isplatiti, povrat poreza, troškovi prijevoza

9. Ugovor o djelu, autorski ugovor – kada se mogu koristiti a kada se nikako ne smiju koristiti?

10. Amortizacija – što je to i zašto je važno razumjeti način na koji se naša dugotrajna imovina amortizira?

11. i 12. Račun dobiti i gubitka i bilanca – financijski izvještaji koje potpisujete i za koje ste odgovorni, kako nastaju, što prikazuju, čemu uopće služe?

13. Kako naplatiti dug – praktični savjeti kako se osigurati od neplaćanja i što konkretno napraviti kada vam ne žele platiti

14. Avansna plaćanja i naplata – želite da vam plate unaprijed? Može, no onda imate i određenih obveza koje morate ispuniti.

15. Troškovi edukacije zaposlenika – vjerovali ili ne država i dalje daje određene olakšice za obrazovanje zaposlenih. Šteta što ih vrlo malo poduzetnika koristi.

16. Putni nalozi – kada i kako ih napisati da bi bili ispravni. Koje sve troškove pokriva dnevnica.

17. Poslovanje s inozemstvom – razlike u odnosnu na domaće poslovanje, dodatne evidencije koje trebate voditi i razlike između poslovanja s EU i trećim zemljama.

18. Najam poslovnog prostora od fizičke osobe – ukoliko ćete prijaviti sjedište tvrtke u svom privatnom stanu morate jako paziti na ovih nekoliko “sitnica”.

19. Inventura, manjkovi, opraštanje dugova – jednom godišnje morate napraviti popis sve imovine i obveza međutim što ako više n

20. Dodatne knjige i evidencije koje biste morali voditi – kazne su velike pa je bolje ne riskirati.

21. Donacije – nakon što zaradite svoj prvi milijun (a i prije) slobodno donirajte dio novaca u dobrotvorne svrhe.

Seminar JE namijenjen: poduzetnicima početnicima koji tek kreću u svoj biznis, ali i onima koji žele znati kako poslovati ispravno, a ne mogu sve saznati od svog računovođe.

Seminar NIJE namijenjen: onima koji planiraju pokrenuti svoju tvrtku za godinu-dve budući se zakoni dosta mijenjaju 🙁

Mjesto održavanja: Zagreb

Predavač: Gordan Horbec

Cijena: 1.800,00 kn + PDV = 2250,00 kn plaća se na račun tvrtke Opulento d.o.o., Zagreb IBAN: HR6324020061100939388 (Erste banka) prije početka seminara.

U cijenu je uključen priručnik.

PRIJAVA NA SEMINAR

 

UKRATKO: radi se o jedinstvenom praktičnom seminaru za poduzetnike gdje u jednom danu naučite točno što i kako trebate raditi da bude sve po zakonu i da se maksimalno zaštitite od mogućih kazni. Nemojte učiti na vlastitim skupim pogreškama.

Komentari polaznika

Meni kao kadru strogo tehničke naobrazbe (strojarstva) i nultog obrazovanja na područjima ekonomije, financija a najmanje na području poduzetništva, ovakav seminar je definitivno otkriće i svakako izvrstan izvor korisnih i hvalevrijednih informacija. Neznam dali uopće i postoje slični seminari koji bi u tako kratkom periodu dali tako mnogo potrebnih i važnih savjeta za vođenje tvrtke ili obrta. Isti su primjenjivi odmah u praksi i neznam kako sam uopće i mogao bez njih voditi tvrtku i biznis. Ne mogu a ne spomenuti tvoje strpljivo, stručno i izuzetno kvalitetno izlaganje koje je istovremeno prilagođeno svim polaznicima. Seminar i predavanje su bili stvarno pravi užitak i zbog toga ih s razlogom preporučujem svima.
Veselim se i bilježim za svaku novu “sitnicu“ ovakvog tipa. Keep up the good work!
N.K. (34 g.), poduzetnik, vlasnik tvrtke.

Na tvoj tečaj 21 sitnica sam došla prekasno jer sam tada već otvorila obrt, ali puno prerano na iskustvo i znanje koje sad imam. Ipak od pustih edukacija i ostalih događanja na kojima sam bila kao friški poduzetnik, izdvojila bih tvoju kao NAJBOLJU i NAJKONKRETNIJU.
Dobrila Delonga www.delonga-dizajn.hrVrijeme je proletjelo, informacije su bile stručne i vrijedne, diskusije zanimljive, a poznanstva koja smo stekli mogu se razviti u suradnju i ugodno druženje i ubuduće. Seminar svakako preporučam svakom poduzetniku-početniku prije pokretanja posla jer pruža iscrpne odgovore na baš sva ona pitanja s kojima se svi susretnemo u tom izazovnom vremenu. Također i poduzetnici koji neko vrijeme već vode svoju tvrtku mogu čuti korisne savjete.
Poticajno u svakom smislu! Hvala!
Diana Pečkaj Vuković
Jupiteriana d.o.o.
Ovo je jedan od onih rijetkih seminara koji vrijede svake kune i čija svrha i korist nije samo u networkingu nego i u usvajanju konkretnih znanja. Seminarsko gradivo obiluje bitnim, dobro strukturiranim, i iznimno korisnim informacijama za sve one koji se namjeravaju ili već bave bilo kojim oblikom poduzetništva. Kompetencija i opušten pristup predavača popraćen mnogim stvarnim primjerima te visoka doza interakcije s polaznicima (male grupe) umnogome doprinose da se mnoštvo informacija lakše razumije i zapamti, a s obzirom da je riječ o podacima koji će vam dobro doći čak i ako ne planirate osnivati svoju tvrtku, seminar bih uistinu svima preporučio.
Josip Filipović,
osnivač Darujmo.net portalaBez pretjerivanja najkorisnija edukacija u posljednjih nekoliko godina. Ulaz u malo poduzetništvo nalazi se na više mjesta, jedan je preko vaše ideje, drugi u iskustvu, a treći sigurno u korisnim informacijama. Gordan mi je približio sliku poduzetnika kakav bi on trebao biti. Izvrstan stil prezentacije, uvjeti rada – izvrstan prostor, dobra organizacija, jako korisno .. vrijeme je proletjelo … Hvala Gordan.
Mirjana Fijolić, marketing i PR,
www.mojbiz.comDa, mogu reći da mi je seminar bio izuzetno koristan. Iako sam u vlastitom biznisu vec 9 godina, dio informacija koje sam tu saznao su mi potpuno nove (a nije da sam bio ispod kamena tih 9 godina, već kod nas nitko ne daje informacije, a država podrazumijeva da poduzetnik poznaje sve zakone i pravila). Drugi dio informacija mi jest poznat, ali sam nažalost to svoje znanje sakupljao kroz praksu godinama (kod nekih stvari se i opekao pa naučio na ružan način) pošto kad sam ja kretao u biznis nisam imao nekog da mi u jednom danu prenese 21 “sitnicu” 🙂
Marko RadelićLogit internet usluge d.o.o.

 

PRIJAVA NA SEMINAR