Untitled Page
Forum > imam NOVAC > Komentari članaka > Tajni život prodavača
Komentari na:  Tajni život prodavača
Stranica 1 od 2 1||
04.05.2007. 10:14
nblazic5
korisnik od: 28.02.2007.
lokacija:
broj poruka: 7
Svaka čast na objavljenoj priči i iskrenosti. Ako ne znate kako dalje i ako ste spremni raditi, ako ste otvoreni ( a po onome što ste napisali, jeste), napišite kako bi se eventualno mogli čuti ili naći. Možda Vam mogu pomoći i spojiti Vas s nekim vrlo kvalitetnim osobama koje Vam mogu pomoći da napredujete u životu.
Offline
08.05.2007. 13:37
darmar
korisnik od: 06.02.2007.
lokacija: zag zag zagi
broj poruka: 5
ne znam

Svi mi imamo isti komad gline no samo rijetki će ga oblikovat do savršenstva.
Offline
09.05.2007. 11:29
zoranvilla
korisnik od: 09.05.2007.
lokacija: Šibenik
broj poruka: 15
Svaka čast na trudu ali mislim da si išao u krivom smjeru.Razumjem da si trebao ulagati u kuću ali ipak koliko si kredita dobio sigurno si mogao otvoriti malu tvrtku i početi samostalno posao a pošto imaš iskustva to ti nije problem.Ja isto radim za isti plaću oko 3 godine i baš danas sam otvorio obrt nemam ni za prostor ,reklamu ,stol,web stranicu i 100 drugih stvari ali jedno je jasno sigurno ću uspjeti jer sam tako odlučio.Ne želim cijeli život gledati kako se netko bogati a ja nemam ni za mjesečne račune.Mislim da je je poruka jasan samo naprijed.Usput javi mi se pa ćemo se dogovoriti za web ako mi daš popust ili ćeš čekati da mi krene posao.palac gore
Offline
09.05.2007. 11:44
Sunceko
korisnik od: 24.04.2007.
lokacija:
broj poruka: 162
Zoranvilla, divim se tvojoj hrabrosti. Naime, imam nekoliko ideja za business, imam nesto novaca (za temeljni kapital), ali kako si jos nisam sredila neke stvari u zivotu (stan, extra lova) izuzetno me strah upustiti se u to. Iskreno zanima me sto je kod tebe napravilo 'klik'! Nije mi s jedne strana nuzda jer imam vecu placu od tvoj i ovog iz clanka te zaradjujem honorarno. Al opet zelim voditi svoju tvrtku, upravo zato da vise nitko ne zaradjuje na mojoj 'pameti' nego li sama.
Al nikako da se pokrenem. Kada je pravo vrijeme?
Offline
09.05.2007. 12:43
zoranvilla
korisnik od: 09.05.2007.
lokacija: Šibenik
broj poruka: 15
Ja radim 3 godine u tvrtci i vidio sam da se novac može zaraditi.Plus non stop sam u kontaktu s ljudima koji imaju svoje firme i svi oni puno bolje žive od mene.Nemoraš dati otkaz u firmi odma i plus za obrt ti treba svega parsto kuna za otvorit i.Jednostavno me je puklo jer mislim da svatko od nas sa prosječnom pameću može voditi svoj posao koji ne mora biti odmah uspješan ali se trud vraća malo po malo.Konkretni ja otvaram istu djelatnost koju radim sada za drugoga i dok ne zakljućim prvi posao još ću radititi tamo ali samo jer imam obitelj.Pravo vrijeme je sad odmah nikako sutra jer je već kasno.
Offline
09.05.2007. 13:03
Sunceko
korisnik od: 24.04.2007.
lokacija:
broj poruka: 162
zoranvilla:
" Ja radim 3 godine u tvrtci i vidio sam da se novac može zaraditi.Plus non stop sam u kontaktu s ljudima koji imaju svoje firme i svi oni puno bolje žive od mene.Nemoraš dati otkaz u firmi odma i plus za obrt ti treba svega parsto kuna za otvorit i.Jednostavno me je puklo jer mislim da svatko od nas sa prosječnom pameću može voditi svoj posao koji ne mora biti odmah uspješan ali se trud vraća malo po malo.Konkretni ja otvaram istu djelatnost koju radim sada za drugoga i dok ne zakljućim prvi posao još ću radititi tamo ali samo jer imam obitelj.Pravo vrijeme je sad odmah nikako sutra jer je već kasno.
"

pa je u pravu si. Stovise dok sam jos isla u srednju skolu isla sam na profesionalnu orijentaciju (psiho test, test inteligencije, i drugi) i ispala sam natprosjecna, imam faks, spec. ... itd.
Moj krajnji zakljucak je da mi fali hrabrosti... Jer izuzetno mi je bitna financijska sigurnost koju djelomicno imam i jednostavno me strah sto ako posao propadne. Super ako krene.

Evo pitanja za tebe: Sto ces ti uciniti ako ti posao slucajno ne krene? Sto ako ti se stvore gubici poslovanja oko 100.000 kn (sto je relativno malo)?
Offline
09.05.2007. 16:48
Pollux
korisnik od: 27.02.2007.
lokacija: London
broj poruka: 80
Mislim da ste malo offtopic....osmijeh

samo jednom se živi
Offline
09.05.2007. 17:43
estate
korisnik od: 03.03.2007.
lokacija:
broj poruka: 21
Sunceko, dal zelis prvo steci stan, stabilne financije, dobar auto.....pa onda pokrenuti vlastiti biznis ili vlastiti biznis a onda tim radom auto, primanja....ako ulazis vlastiti posao niko ti ne garantira (bez obzira na psiho testove) povrat ulozenog truda i novca...............volja, upornost i rad, te snalazljivost u nasem sustavu.
Ako te strah propasti, iz koje se moze i nesto nauciti, onda se nemoj ljutiti sto neko zaradjuje na tvojoj pameti, ako te to smeta pokreni se i ne trazi ispriku za svoje sadasnje stanje.
Offline
10.05.2007. 10:34
zoranvilla
korisnik od: 09.05.2007.
lokacija: Šibenik
broj poruka: 15
Svaka čast na odgovoru.Što se tiče gubitka to je uvjek moguće ali o tome se ne razmišlja jer onda ne bi nitko nikad pokrenuo posao.Što se tiče inteligencije ona je tu manje važna estate ti je ljepo napisao tj.10 % pameti ostalo trud i snalažljivost.
Offline
10.05.2007. 12:06
Sunceko
korisnik od: 24.04.2007.
lokacija:
broj poruka: 162
zoranvilla:
" Svaka čast na odgovoru.Što se tiče gubitka to je uvjek moguće ali o tome se ne razmišlja jer onda ne bi nitko nikad pokrenuo posao.Što se tiče inteligencije ona je tu manje važna estate ti je ljepo napisao tj.10 % pameti ostalo trud i snalažljivost.
"

Sve je u trudu i radu. Ali isto tako kod nas ako nemas dobro zaledje drugi 'veliki' te stopiraju. Ili ako nemas veze, mnogo poznanstava to te takodjer sputava.
Nije mi problem raditi, uciti, ali mi je problem ako izgubim novce ulozene u business zato jer business nije krenuo.

Pa pitam, na koje sve prepreke u startu treba uzeti u obzir kako bi se djelomicno izbjegao neuspjeh. Sto si ti sve poduzeo kako bi rizik neuspjeha sveo na najmanju mogucu mjeru?
Offline
Stranica 1 od 2 1||

ANKETA

Podržavate li velike kazne za rad na crno? (rad u fušu)
Rezultati

KALKULATOR ZA OBRAČUN KAMATE NA KAMATU

Početni kapital (u kn)
Mjesečne uplate (u kn)
Godišnja kamata/prinos (%)
Broj godina investiranja