Untitled Page
Forum > Osobne financije > Kako početi gdje krenuti? > kako do pocetnog kapitala?
Stranica 1 od 2 1||
27.02.2007. 18:41
vandall
korisnik od: 27.02.2007.
lokacija:
broj poruka: 6
evo da budem prvi i otvorim temu, mislim da je zanimljiva mnogima, a po sadrzaju portala mislim da ce biti i onih koji ce znati odgovoriti.

posljednjih godinu dana naveliko razmisljam o otvaranju vlastitog posla i imam ideje samo nikako da skupim pocetni kapital. za najmanje rizicnu ideju potrebno mi je nekih 20-30k kuna.
Uzeo bih u najam jedan kafic, vec duze vremena ga proucavam i znam da bih poslovao sa sitnim plusom. U sklopu kafica mogu si napraviti ured u kojem bih se ustvari bavio onime sto me zanima i zelim samo mi je preriskantno od pocetka, radi se o web i grafickom dizajnu. kafic bi mi ustvari sluzio za finaciranje zivota. no problem je u tih 20-30000 kuna koje mi trebaju za uredjenje kafica i ureda i popratne troskove, a koliko sam vidio po bankama za ugostiteljstvo se tesko dobivaju krediti.
Imali mozda neko rijesenje i sto ustvari mislite o cijeloj ideji?

TNX
Offline
27.02.2007. 19:26
jab
korisnik od: 27.02.2007.
lokacija:
broj poruka: 1
Pa ako si siguran u isplativost posla i povrata investicije, onda ti je najlakše se dogovoriti sa izvođačem radova ili sa tvrtkom koja će ti isporučiti potreban materijal za uređenje. Istina, to bi ti moglo biti nešto skuplje opcija, ali se taj posao sa njima može dogovoriti uz neko jamstvo na rok od 2-3 mjeseca. Naravno, da bi ovo funkcioniralo, morao bi biti posve siguran da ćeš biti u mogućnosti te račune i platiti u dogovorenom roku. Ako za to nemaš mogućnost ili ne jednostavno ide, teško ćeš taj prvi problem riješiti.
Offline
27.02.2007. 22:43
vandall
korisnik od: 27.02.2007.
lokacija:
broj poruka: 6
ovo da se dogovorim sa izvodjacem radova ne dolazi u obzir jer taj iznos koji mi treba nemogu vratiti u 2-3 mjeseca, a i treba mi nekva gotovina za pocetak da imam za recimo prva dva mjeseca za najam jer ipak ce se vecina prvog mjeseca koji bih imao prostor u najmu potrositi na preuredjenje sto znaci da samo trosim, a drugi mjesec recimo da se kafic mora uhodat iako namjeravam prilicno agresivno krenut sa marketingom. cak i razmisljam da prodam auto al to bi bio malo problem posto sam prilicno ovisan o vlastitom prijevozu. moram smisliti nekakav kredit ili nesto...
Offline
28.02.2007. 19:18
gordan
korisnik od: 21.12.2006.
lokacija:
broj poruka: 1018
ukoliko si zaposlen možeš uzeti nenamjenski kredit u bilo kojoj banci. 30.000 kn je za njih prilično mali iznos i ne bi trebalo biti problema.
Offline
01.03.2007. 09:21
Makora
korisnik od: 01.03.2007.
lokacija:
broj poruka: 2
Sa dugogdišnjim iskustvom u radu s poduzetnicima, mogu Ti savjetovati da sam pred sebe na papir staviš sve svoje prednosti i nedostatke i da sukladno tome nastaviš dalje. Možda imam krivi dojam, ali iz tvog napisa izgleda da maštaš o nečem teško dostižnom, umjesto da već danas napraviš ono što možeš. Ako ti je krajnji cilj da se baviš web dizajnom, uhvati se toga odmah. Treba ti 600 kn za otvaranje obrta, a za ostalo si, pretpostavljam, osposobljen. Napravi web stranicu, prijavi ju na tražilice i čekaj svog prvog kupca! U praksi sam imala iskustva sa mladićima i djevojkama koji su uspjeli i to uz vrlo malo poteškoća, jer ovdje se zapravo "prodaje pamet", a to je najisplativije. S druge strane, puno kafića je propalo u dogovima, jer na korisnike kafića utječe niz faktora, kako pozicijskih, tako i ekonomskih, psiholoških i td.
Vandalu, kreni hrabro ostvariti svoje snove.
Ako ti može što pomoći, posjeti našu web stranicu www. makora.hr ! Sretno!

www.makora.hr
Offline
01.03.2007. 13:12
Suit
korisnik od: 01.03.2007.
lokacija:
broj poruka: 9
To Makora bravo to je savjet, treba se uhvatiti posla. Gdje se vi ono nalazite baš bi mi trebao računovođa ja sam u Rijeci i baš se bavim web dizajnom http://www.suit.hr

Iskopaj vijest na: iskopaj.net
Offline
06.03.2007. 08:31
vandall
korisnik od: 27.02.2007.
lokacija:
broj poruka: 6
Makora, potpuno se slazem sa tobom no nazalost situacija je takva da si trenutno nemogu priustiti da sam mjesec-2-3 bez primanja. Od tuda ideja o kaficu.. znam da bih mogao na taj nacin izgubiti vrijeme i novac na kafic umjesto da se koncentriram na ono pravo.. neznam ni sam vise... malo sam razmisljao ovih dana i mislim da mi je najbolje da prvo napravim svoju internet stranicu i pricekam da se jave dva-tri klijenta ali da do onda zadrzim trenutni posao radi financija..
vidjet cu jos.. moram dosta jos razmisliti uglavnom internet stranica krece sigurno
samo vi pisite ako neko ima jos ideja ili savjeta palac gore
Offline
07.03.2007. 23:45
madmax
korisnik od: 07.03.2007.
lokacija:
broj poruka: 8
daj se odluči. radi posao koji znas i volis. lova ce doci ako ga budes s ljubavlju radio. just do it.
Offline
08.03.2007. 08:22
Makora
korisnik od: 01.03.2007.
lokacija:
broj poruka: 2
Ako nemaš love za život 2-3 mjeseca bez primanja, onda zaboravi kafić. Uhodan kafić bi morao kupiti ili unajmiti za ogromnu lovu, a novi prostor opremati - to je jako rizičan posao, jer doista ne znaš kako će taj kafić zaživjeti na tržištu. Ako ti kafić nije životna želja, moj najiskreniji savjet je da to zaboraviš. Sam si napravi internet stranicu i pomalo zarađuj lovu, radeći i dalje ono što, po svemu mi se čini, radiš i sada. Pogledaj ostatak mojih savjeta poduzetnicima na http://makora.hr i čuvaj se megalomanije. To je najveći neprijatelj zdravom poduzetništvu.

www.makora.hr
Offline
11.03.2007. 00:31
frajer
korisnik od: 10.03.2007.
lokacija:
broj poruka: 4
Prije tri godine uložio sam puno u kafić i sve izgubio. Malo je falilo da ne završim u ludnici od briga. Moj ti je savjet da ne ulaziš u najam jer kafići koji dobro rade se ne iznajmljuju, a tamo gdje su drugi propadali, ne očekuj da ćeš ti odlično poslovati. Tko ima svoj prostor - to je ipak nešto drugo. Ja sada ne bih uzeo mnoge lokale koji koji rade sa sitnim plusom da mi ih daju besplatno.
Vjerujem da mi je budućnost u internet zaradi. Nedavno sam pokrenuo portal www.najjeftinije.net i vjerujem da ću živjeti od reklama.
Offline
Stranica 1 od 2 1||

ANKETA

Podržavate li velike kazne za rad na crno? (rad u fušu)
Rezultati

KALKULATOR ZA OBRAČUN KAMATE NA KAMATU

Početni kapital (u kn)
Mjesečne uplate (u kn)
Godišnja kamata/prinos (%)
Broj godina investiranja