Untitled Page
Forum > Investiranje > Ulaganje u nekretnine > Isplati li se kupiti stan?
Stranica 3 od 3 |||3
19.09.2008. 19:58
beppi
korisnik od: 19.09.2008.
lokacija:
broj poruka: 1
Gle, vlasnik sam kompanije koja se bavi promet, upravljanjem i održavanjem nekretnina. Savjet koji ti mogu dati je kupi stan ako imaš keš. Riješio si stambeno pitanje, nemaš mjesečnih izdavanja kao najam, i to je u redu bez obzira hoće li nekretnina dobiti ili izgubiti na vrijednosti u bližoj budućnosti. Ali, ulaziti u kredite radi kupovine luksuza ( a stan to jest ) smatram glupim postupkom. U slučaju financ. problema, uvijek je puno teže prodati nekretninu opterečenu hipotekom, nego čisto vlasništvo. Drugo, potencijalni kupac je u situaciji da može svojom ponudom ucjenivati prodavatelja, i redovito je postignuta cijena niža nego kod neopterećene nekretnine. Sljedeća stvar je da vrijednost tog stana u trenutku završetka otplate kredita biti će manja od iznosa kojeg si platio za stan sa kamatama. Podstanarstvo mi se čini puno boljom opcijom od ulaska u kredit.
Offline
17.10.2008. 21:53
Jan2008
korisnik od: 02.08.2008.
lokacija:
broj poruka: 19
beppi:
" Gle, vlasnik sam kompanije koja se bavi promet, upravljanjem i održavanjem nekretnina. Savjet koji ti mogu dati je kupi stan ako imaš keš. Riješio si stambeno pitanje, nemaš mjesečnih izdavanja kao najam, i to je u redu bez obzira hoće li nekretnina dobiti ili izgubiti na vrijednosti u bližoj budućnosti. Ali, ulaziti u kredite radi kupovine luksuza ( a stan to jest ) smatram glupim postupkom. U slučaju financ. problema, uvijek je puno teže prodati nekretninu opterečenu hipotekom, nego čisto vlasništvo. Drugo, potencijalni kupac je u situaciji da može svojom ponudom ucjenivati prodavatelja, i redovito je postignuta cijena niža nego kod neopterećene nekretnine. Sljedeća stvar je da vrijednost tog stana u trenutku završetka otplate kredita biti će manja od iznosa kojeg si platio za stan sa kamatama. Podstanarstvo mi se čini puno boljom opcijom od ulaska u kredit.
"

- Odlucio sam ostati podstanar. To mi je (u mojoj situaciji) isplativije!
Offline
11.08.2015. 14:50
Sanjades
korisnik od: 11.08.2015.
lokacija:
broj poruka: 3
Kupovina stanova uvelike ovisi o stanju na tržištu nekretnina. Posjed vlastitog stana je svakako bolja i poželjnija opcija od najma. S obzirom na promjenjivost i nepredvidivost stanja i cijena na tržištu nkeretnina treba stalno biti u toku s promjenama ili najmiti agenciju za nekretnine koja će to raditi za vas i davati vam najbolje ponude u skladu s vašim željma i raspoloživim budžetom. Ponudu različitih stanova na različitim lokacijama možete pogledati na: http://www.marvel-nekretnine.hr/hr/stanovi/4
Offline
21.08.2015. 09:51
Robi87
korisnik od: 21.08.2015.
lokacija:
broj poruka: 1
Ja sam našao posao preko http://www.buybooy.com.hr/ sve ću poderati
Ima puno nekretnina za pronać
Offline
Stranica 3 od 3 |||3

ANKETA

Podržavate li velike kazne za rad na crno? (rad u fušu)
Rezultati

KALKULATOR ZA OBRAČUN KAMATE NA KAMATU

Početni kapital (u kn)
Mjesečne uplate (u kn)
Godišnja kamata/prinos (%)
Broj godina investiranja