Zar ne bi bilo lijepo da je? Uzmete jedan život i s njim dobijete apsolutno sve sastavne dijelove i detaljna uputstva kako ga složiti. Ne trebate ništa razmišljati, a trud je minimalan. Vjerujem kako svatko može složiti ormarić sljedeći vrlo jednostavna uputstva sa sličicama koje su još, za svaki slučaj, označene i rednim brojevima. Može li biti lakše od toga? Međutim kad je o našem životu riječ stvari se značajno kompliciraju. Uputstava nema uopće, a i za materijal se moramo sami pobrinuti. Najvažniji dijelovi recimo novac često nedostaje za dovršetak naše idealne slike života, a ukoliko i dođe nemamo uputstva za njegovo korištenje. Doduše dobivamo razne papire i letke koji nam objašnjavaju kako potrošiti novac no to nije ono što nam je zaista potrebno.

Što ako umjesto uputstva za slaganje ormarića uzmemo uputstva kako napraviti dobru vatru za roštilj? I onda uzmemo dijelove ormarića nasjeckamo ih i napravimo odličnu vatru. Najčešće se tako ponašamo i s novcem. Žudimo za većim količinama novaca, a kada dođu često ih bacimo u vatru. Zatim sjedimo i čudimo se kako su izgorili i zašto nema našeg ormarića. Rješenje najčešće tražimo u još većoj količini dasaka umjesto da jednostavno uzmemo druga uputstva. Nema te količine novaca koja bi nas mogla zadovoljiti ukoliko ne naučimo pravilno postupati s njime. No nismo samo mi krivi. Cijelo društvo je tako uređeno da ne postoje uputstva za upravljanje vlastitim novcem. Možete li to zamisliti? Imamo zakone koji propisuju svaki aspekt našega života, u školi učimo što su kloroplasti, ali nas nitko nikada nije naučio kako raspolagati i upravljati vlastitim novcem. Čudno zar ne? Ovaj portal sam zamislio kao IKEA ormarić s uputstvima. Ovdje biste trebali dobiti sve sastavne dijelove odnosno znanja i vještine pomoću kojih ćete zaraditi više novaca i naučiti njime upravljati. Ono što ovdje nećete naći i zašto život ipak nije toliko jednostavan su vaše vlastite ambicije, želje, upornost i spremnost na rizik. No kada jednom odlučite u kojem pravcu želite krenuti što se vaših financija tiče želimo vam pružiti svu moguću pomoć.
Članak je ocijenjen 27 puta
Ocijenite članak:
Broj komentara (3) Pročitano: 12254 puta
medo(6.3.2007. 22:10:01)

Postavka odn. nepoznanice koje bi se trebale obraditi putem ovoga ormarića dovoljna je za otvaranje jednoga novoga bloga.
Zaprepastila me je činjenica kolika je zapravo tzv. financijska nepismneost ne samo kod nas nego i u svijetu. Ja sam imao sreću pa sam na faksu slušao 4 ekonomska predmeta tako da puno puta ja sugeriram određena rješenja mome knjigovođi.
No, sama tema ovoga ormarića zaista je ostala svakome od nas za samoobrazovanje. Stoga očekujem da ćemo si mi sami izlaganjem svojih iskustava ili saznanja uspijeti pomoći.

tara(27.3.2007. 17:26:58)

Članak je odličan. Svi mi imamo određene poteškoće pa makako savršeni bili ili mislili da smo savršeni. Ja uopće ne mislim o sebi da sam savršena. Moj problem je u tome što imam ono što bi se reklo neku paru i znam gdje bih je htjela uložiti, ali ne znam kako! Naime želim otvoriti telefonsku liniju za ljude koji bi s nekim pričali, ali nemaju s kim. Za ljude koji se žele izjadati, ali nemaju kome i slično. No imam premalo informacija o tome.: Znate to su vam one linije 060. Može li mi tko pomoći? Recimo netko tko se bavi tim poslom? Odnosno netko tko zna nešto o tome?

Zahvaljujem na pomoći svima koji mi se jave!::molim

gordan(27.3.2007. 17:35:31) novac

tara, predlažem da otvoriš novu temu u forumu poduzetništvo s nazivom: kako da pokrenem telefonski biznis ili nešto slično. Tako ćeš lakše dobiti odgovor jer ovaj topic ima sasvim drugu temu.

Komentirajte članak!

NEWSLETTER

Ime:
Email:

ANKETA

Podržavate li velike kazne za rad na crno? (rad u fušu)
Rezultati

KALKULATOR ZA OBRAČUN KAMATE NA KAMATU

Početni kapital (u kn)
Mjesečne uplate (u kn)
Godišnja kamata/prinos (%)
Broj godina investiranja