Objava je zadnji put ažurirana 11.11.2019. u 7:43

Konačno odlična aplikacija za praćenje portfelja iz domaće radionice. Pregledao sam nekoliko dostupnih do sada i ova mi je zaista najbolje sjela. Jednostavna, brza, praktična. Što više možemo poželjeti? Kontaktirao sam dečke koji su to napravili i zamolio ih za nekoliko riječi o samoj aplikaciji. Obavezno ju isprobajte i pošaljite im svoje komentare i prijedloge jer su jako velike šanse da će vam to i napraviti. Planovi su im veliki i mogućnost praćenja cijena dionica i fondova u Hrvatskoj je samo početak.

ePortfelj je web aplikacija zamišljena da korisnicima – ulagačima omogući dosad najnaprednije praćenje vlastitog portfelja bilo da ulažu u fondove ili dionice. Primarni cilj ePortfelj aplikacije je personalizirani i interaktivni prikaz stanja korisničkog portfelja te pružanje informacija korisnicima koje se u potpunosti tiču baš njih, vodeći računa o njihovim udjelima u fondovima ili dionicama koje posjeduju.
Opširni statistički izvještaji uzimaju u obzir podatke unešene od strane korisnika te omogućuju uvid u realno stanje korisnikovog portfelja. Glavna ciljna skupina ove aplikacije su ulagači koji posjeduju udjele u fondovima ili dionice.

Takvi korisnici će ovdje moći u potpunosti personalizirati prikazane informacije i sebi omogućiti donošenje kvalitetnijih odluka vezanih za upravljanje vlastitim portfeljom. Velik naglasak stavljen je na statistike koje vode računa o korisnikovim udjelima u fondovima i količini dionica koje posjeduje te vizualnu prezentaciju informacija kao i na mogućnost prilagodbe samog sadržaja prema željama svakog pojedinog korisnika.

Jedna od glavnih ideja na kojoj je osnovan ePortfelj je velika involviranost samih korisnika u nastanak i razvoj cijelog sustava. Korisnici šalju prijedloge i ideje kako sustav učiniti boljim i koje funkcionalnosti dodati.

ePortfelj ima ambiciju postati vodeći servis za praćenje portfelja i to ne samo putem klasičnog pristupa Internetu. Osim Web varijante, ePortfelj korisnicima omogućava pristup informacijama o stanju njihovog portfelja i putem mobilnog telefona. Mobilni Internet je još uvijek u razvoju, a ePortfelj je među prvim servisima u Hrvatskoj koji svoje sadržaje korisnicima distribuira i na ovaj način putem m.eportfel.com pristupa. Također, ePortfelj osnovne informacije o stanju portfelja donosi i na radnu površinu svojih korisnika putem Yahoo Widget-a i Vista Gadget-a.

O ekipi: Pa eto dakle mi smo mlada ekipa programera, započeli smo kao tim na natjecanju Microsoft Imagine Cup 2006, napravili smo nekoliko prototipova, neke naše IT inovacije, a zadnje što smo pustili na korištenje sveukupnoj javnosti je www.eportelj.com
Sada smo otvorili vlastitu tvrku u partnerstvu sa Institutom Ruđer Bošković, točnije tvrtkom Ruđer Inovacije.
Općenito, bavimo se programiranjem u različitim programskim jezicima i na raznim platformama. Eto, radimo, trudimo se pa tko zna… možda i bude nešto od toga svega na kraju…Detaljnije o nama na http://ifnet.hr/index.php?p=company

Zaključak:
Svaka čast dečkima, sviđa mi se kako razmišljaju i što imaju samopouzdanja. Ako još niste svakako se registrirajte i isprobajte aplikaciju. Ja sam im predložio da ubace i mogućnost praćenja određenih privatnih investicija koje nisu nužno vezane uz burzu. Na primjer da si pratite cijelokupno stanje svih svojih financija i štednje. Koliko vrijedi vaš stan, kuća, auto, koliko imate ušteđevine, koliko ste novaca posudili rodbini, prijateljima i sl. Vidjet ćemo hoće li prijedlog zaživjeti, ali to je nešto što bi se odlično uklopilo uz ovaj portal 🙂

Mali savjet: pokušajte se kod njih registrirati s istim korisničkim imenom i šifrom kao i na forumu (ili barem koristite isti mail) jer ćete možda jednog dana i na ovim stranicama moći vidjeti određene podatke.

Facebook Komentari